سفارش تبلیغ
صبا ویژن
[ و روایت شده است که دو مرد را نزد او آوردند که از مال خدا دزدى کرده بودند : یکى از آن دو بنده بود از بیت المال مسلمانان ، و دیگرى در ملک مردمان . فرمود : ] امّا آن یکى از مال خداست و حدّى بر او نیست چه مال خدا برخى از مال خدا را خورده ، و امّا دیگرى بر او حدّ جارى است و دست او را برید . [نهج البلاغه]
 
چهارشنبه 89 خرداد 12 , ساعت 4:57 عصر
 
فارس: رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: تنها سه درصد از کالاهای قاچاق در کشور کشف می‌شود و کمتر از دو درصد احکام قضایی اجرایی را دریافت می‌کند.

سعید مرتضوی سه‌شنبه‌ شب در جمع خبرنگاران با اشاره به اهداف سفر اعضای ستاد یاد شده به هرمزگان اظهار داشت: هرمزگان یکی از هفت استان هدف در امر مبارزه با قاچاق کالا و ارز برای ستاد مربوطه است.

وی با اشاره به موقعیت حساس این استان افزود: این استان به عنوان نخستین استان هدف برای ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز شناخته می‌شود.

رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز کشور با بیان اینکه طبق آمار اعلام شده در سال 88 حجم مالی کالاهای قاچاق شده در سال 87 برابر با 19 میلیارد دلار اعلام شده است، یادآور شد: 16 میلیارد دلار از این رقم مربوط به قاچاق کالاهای وارداتی و 3 میلیارد دلار دیگر نیز مربوط به قاچاق کالاهای صادراتی است.

وی ادامه داد: حجم چشمگیری از کالاهای صادرات شده قاچاقی، کالاهای یارانه‌ای همانند سوخت، کود شمیایی و دارو را شامل می‌شود.

مرتضوی با اشاره به اینکه آمار یاد شده در دور جدید مدیریت ستاد تجزیه و تحلیل نشده است، اظهار داشت: تهیه‌کنندگان این آمار مدعی‌اند که آمار و ارقام آنها صحیح است.

وی همچنین بر اساس آمار یاد شده افزود: از این حجم بالای قاچاق تنها سه درصد آن کشف می‌شود که از این میزان کشفیات متاسفانه کمتر از دو درصد احکام قضایی اجرایی را دریافت می‌کنند و دستگاه قضایی در راستای جریمه مابقی به دلیل نواقص و ضعف قانونی و نداشتن مقررات قاطع مجبور به صادر کردن احکامی مانند، احکام مالی است.

مرتضوی یادآور شد: عدم اجرای احکام مناسب در قبال پرونده‌های سامان‌یافته، باندها و جرائم کلان در امر مبارزه با قاچاق کالا،‌ سبب شده که فعالیت‌ها بازدارندگی مناسب را نداشته باشد.

رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز اضافه کرد: ضعف‌ها و ناکارآمدی قوانین سبب شده است که مجرمان کلان و سازمان یافته از مجازات و احکام شرعی و قانونی مصون بمانند و فرار کنند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: در پیش‌نویس قوانین جدید مربوطه به مقابله با پدیده قاچاق ترمیم ضعف‌های موجود دیده شده است که امید می‌رود قانونگذاران با موافقت با این قوانین خلاهای موجود را اصلاح کنند.

مرتضوی ادامه داد: ضعف‌های قانونی در امر مبارزه با قاچاق کالا به حدی زیاد است که بعضا مجرمان جرائم باندی و سازمان‌یافته افراد دیگری را به کالاهای قاچاق کشف شده نسبت می‌دهند که هیچ ارتباط و مسئولیتی با جرم انجام شده ندارند.

وی افزود: اینگونه افراد در قبال دریافت مبلغی حاضرند یک تا دو سال به جای صاحب اصلی کالای قاچاق و مجرم در زندان بخوابند و از این روست که اصطلاحاتی همانند زندان خواب‌ها در کشور شکل گرفته است.

مرتضوی با بیان اینکه ستاد مربوطه به تمام دستگاه‌ها تاکید کرده است که هر چند باید با جرائم خرد برخورد داشته باشند، لیکن باید تمام همت خود را صرف مبارزه با جرائم کلان کنند تا بدین ترتیب حجم قاچاق کالا پایین آید.

وی ادامه داد: با اطلاعاتی که از نهادهای امنیتی، اطلاعاتی و انتظامی به دست آمده مشخص شده است که حجم بالای قاچاق صورت گرفته در کشور توسط باندهای سازمان یافته و کلان انجام می‌شود که در این راستا باید نسبت به شناسایی این باندها اقدام شود.

مرتضوی افزود: مبحث هدفمندسازی یارانه‌ها که به تبع آن گرانی کالاهای داخلی و حذف یارانه حامل‌های انرژی به وقوع می‌پیوندد نیز بر روی قیمت‌ها تاثیرات چمشگیری را می‌گذارد که این امر موجب اضافه شدن صرفه و صلاح کالاهای قاچاق وارداتی به کشور می‌شود.

وی افزود: تنها با همت مضاعف و تمرکز بر روی مرزها می‌توان از ورود کالاهای وارداتی قاچاق به کشور جلوگیری کرد.

رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در پایان اظهار داشت: توجه به مکانیزه و الکترونیکی شدن گمرکات می‌تواند در حد قابل توجهی از ورود کالاهای قاچاق به کشور جلوگیری کند که در همین راستا اقدامات چشمگیری در سال پیش روی در دستور کار ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز قرار دارد.


لیست کل یادداشت های این وبلاگ